Dünya Basınında Türkiye

Tarihi olaylar, yaşantı, gelişmeler, kültürel yapı, terör, spor ve sosyal toplum bakımından dünya basınında Türkiye yıllardan beri geniş yer almış ülkelerden biridir. İdeolojik yapı ve teknolojik gelişmelerin yanı sıra Müslüman inancına sahip bir ülkenin bu kadar gelişme kat etmesi dünya ülkelerinden bir kısmının bu durumu hayretle karşılamasına sebep olmuştur. Müslüman inancının sürekli hakir görüldüğü milletler Türkiye’de yaşanan gelişmeleri engelleme adına faaliyetler düzenlemeyi denemiş olup, halen bu konuda baskı ve tutumlara devam etmektedirler.

Dünyada Eşitsizlik

Türkiye’nin Dünya Ülkeleri Arasındaki Özel Konumu

Türkiye Osmanlılar döneminden itibaren çoğu imparatorluk tarafından paylaşılamamış, özellikle günümüzün batı ülkeleri halini almış olan milletleri tarafından hükmedilmek istenmiştir. Konum olarak Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlaması bu istekte özel bir rol oynamıştır. Bu durumu yalnızca iyi niyetle düşünmeyen ülkeler bulunduğu gibi bu bağlantıyı dünyanın hâkimiyetini ele geçirmek amacıyla isteyen ülkeler de olmuştur. Şu an halen Türkiye aleyhinde faaliyet ve görüşmeler yapan ülkelerin alenen istekleri kötü niyet politikalarını uygulayabilmek, Türkiye topraklarını rahatlıkla kullanabilmektir.

Türkiye’ye Düşmanlık Besleyen Dış Basın

Türkiye’nin konumunu ele geçirecek olan çoğu ülke ülkemizin;

  • Konumunu,
  • Verimli topraklarını,
  • Doğal güzelliklerini,
  • Tarihsel kronolojisini ve alanlarını,
  • Üç tarafının denizlerle çevrili olma özelliğini

ve Müslümanları köle gibi görme bakımından esaret sistemini kullanma amaçları bulunmaktadır.

Dünyada Eşitsizlik

Türkiye’yi Eleştiren Dış Basının Amacı Ne

Geçmiş zaman Türkiye’siyle günümüz Türkiye’si karşılaştırıldığında Türkiye’de yıllardır büyük bir gelişme yaşandığı görülüyor. Ancak dış basın Türkiye’de yaşanan gelişme ve yenilikleri her zaman için tam anlamıyla yansıtmıyor. Basına yansıyan haberlere göz atıldığında tamamen politik bir yaklaşımla yapılan haberler iyi niyet ve kötü niyet alanında yansıtılıyor. Her ülke kendi ticari yapısı, asayiş düzeni, siyasi alandaki yaklaşımları, sağlık alanındaki gelişmeleri ve sosyal hayatına  özel haberler yaparak kendi ülkesini daha özel ve kültürlü gösterme çabasında bulunabiliyor.

Türkiye’nin Suçu Müslüman Olmak Mı?

Dünya basınında Türkiye haberlerine bakıldığında Türkiye hakkında ilk olarak Müslüman olma konulu haberlerden bahsedildiği görülüyor. Bir milletin en özel değer yargıları inançlarıyla şekillenen değer yargılarıyla ortaya çıkar. Bu bakımdan Türkiye Müslüman inanışlarının gerektirdiği ahlaki değerlere sahip olan bir ülkedir. Dış basında ise Türkiye’nin gelişme aşamasında sorun yaşayan diğer Müslüman ülkelerle aynı kefeye konulma durumu söz konusudur. Bu durum Türkiye’nin gelişim ve ilerlemelerine engel olma çabası taşımaktadır.

Dünya Basınında Türkiye Gerçeği

Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu pandemi dönemi için dünya basınında Türkiye imajını düşündüğümüzde sağlık açısından Türkiye’nin çoğu ülkeden açık ara önde olduğunu görmekteyiz. Şu anda yaşanan en büyük sorunun Kovid 19 olduğu düşünüldüğünde çoğu ülkenin ekonomik anlamda çok çok büyük sorunlar yaşadığı bir gerçektir. Oysa Türkiye’de bu zorlu dönemde dahi sorunlar alınan önlemlerle çok daha özel ve karakteristik şekilde çözümlenmiştir.

Dünyada Eşitsizlik

Türkiye’nin Yönetim Şekline Bakış Açısı

Ülkemiz, özel bir dönemin yaşandığı dünya gerçeği döneminde halk mağdur edilmeyecek şekilde yönetilmeye devam ediyor. Türkiye’nin politikası ve yönetim şeklindeki kusursuzluk dünya ülkelerine fikir vermeye devam ediyor. Bazı ülkeler bu durumdan hoşnut olurken bazı ülkelerin ise bu durumdan çok rahatsız olduğunu basına yansıyan manşetlerden anlamak mümkün oluyor. Ülkemizde yaşayan farklı kültürlerin bu yaşantıdan son raddede memnun oldukları düşünüldüğünde, yabancı basının araştırmasız ve yalnızca kulaktan dolma haberlerle Türkiye’ye atıfta bulunduğu ise haberlerin uydurma olduğunu gözler önüne seriyor. Müslüman toplumlarının basınlarında  yer alan haberlerde ise Türkiye bir idol şeklinde gösteriliyor ve gerçek haberlerle çalışmaların içeriğine yönelik bilgiler sunuluyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir